TOP

Mücevher İhracatçıları Birliği bir ilke imza atıyor

Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB) bünyesinde bir ilke imza atılarak sektörün temsilcilerinin sektörün yönetimine katkı sağlaması için çalışma komiteleri oluşturuldu. MİB Başkanı Burak Yakın, genel kurulda verdiği sektörü sektör yönetecek sözünü tutarak ilk komiteleri oluşturduklarını açıkladı.

MİB Başkanı Yakın, oluşturulan komitelerin görev alanlarına ilişkin çalışmaları gerçekleştireceğini, sorunları saptayıp çözüm önerileri geliştireceğini ve sektörün gelişmesi için öneriler getireceğini anlatarak; “Komitelerimiz kendi uzmanlık alanlarındaki raporları hazırlayacaklar ve yönetim kuruluna sunacaklar. Yönetim kurulumuz da kendisine sunulan önerileri, raporları değerlendirerek en doğru kararı almaya çalışacak. Sektörümüzün temsilcileri böylelikle yönetime katılacak” dedi. MİB bünyesinde oluşturulan Genişletilmiş Yönetim Kurulu’nda yer alan birbirinden değerli işadamları da komitelerde görev alarak sektör için çalışacaklar.

Ayhan Güner, Mehmet Çakar ve Fehmi Çanlı’dan oluşan Sektörel Koordinasyon Komitesi, İKO, İTO, İSO; GESAD, DEİK gibi mesleki kuruluşlar ve iş dünyası ile ilişkileri yürütecek. Gürkan Merim, Ahmet İshakoğlu, Ümit Haspolat, Alper Sözer, Bilal Talay, Hüseyin Şaşmaz’dan oluşan Yurtdışı Fuarlar Komitesi, özellikle milli katılım gerçekleştirilecek fuarlar başta olmak üzere uluslararası fuarların sektöre katkısını en üst seviyeye çıkartmayı amaçlıyor.

Ticaret heyetleri, alım heyetleri, Road Show etkinliklerine ilişkin çalışmaların koordinasyonunu gerçekleştirecek olan Ticaret ve Alım Heyetleri Komitesi de Gürkan Merim, Ahmet İshakoğlu, Ümit Haspolat ve Mevlüt Yavuz’dan oluşuyor. Sektörün gelişimine katkıda bulunmak için kurulan Projeler Komitesi, Ayhan Güner ve Mustafa Yılmaz’dan oluşacak. Mesleki eğitim ile ilgili çalışmalara imza atacak olan Sektörel Eğitim Komitesi üyeleri ve sorumluluk alanları ise şöyle: (Gürkan Merim (Kadırga), Bilal Talay (K. Çekmece), Ahmet İshakoğlu, Mustafa Yılmaz ve Mehmet Çakar (Kuyumcukent, Yenibosna), Ümit Haspolat (Moda), Fehmi Çanlı (Zeytinburnu)

MİB çalışmalarının ve hedeflerinin kamuoyuna iletilmesi, iletişim ve lobi çalışmalarını yürütecek olan Kurumsal iletişim ve Tanıtım komitesi, Bilal Talay, Murad Köşker ve Alen Bağ’dan oluşuyor. Finans ve Bütçe komitesi üyeleri, Fehmi Çanlı, Mevlüt Yavuz ve Mustafa Yılmaz’dan oluşuyor. Mücevher Tasarım komitesi üyeleri; Gürkan Merim, Alper Sözer, Alen Bağ, Ahmet İshakoğlu’ndan oluşuyor.

Sektörün insan kaynaklarının geliştirilmesini hedefleyen Sektör İnsan Kaynakları Komitesi Fehmi Çanlı, Mevlüt Yavuz ve Mehmet Çakar’dan oluşurken Üye İlişkileri Komitesinde de Mehmet Çakar, Mustafa Yılmaz ve Hüseyin Şaşmaz sorumluluk aldılar. Uluslararası Ticareti Geliştirme Komitesi üyeleri arasında da Alen Bağ, Alper Sözen, Mevlüt Yavuz ve Hüseyin Şaşmaz yer alıyorlar.